Lesmodules Klimaatadaptatie in een Slimme Stad

In samenwerking met 12 verschillende partijen zijn diverse lesmodules Klimaatadaptatie in een Slimme Stad ontwikkeld en getest.

Bekijk publicaties

Lesmodules Klimaatadaptatie in een Slimme Stad

Twaalf lesmodules Klimaatadaptatie in een Slimme Stad

Smart City. Kennis over slimme steden zoals digital twin, sensortechnologie, robotica. Samenewerking met de Gemeente Zwolle.

Klimaatadaptatie. Kennis over water, klimaatverandering, weersextremen, wat je zelf kunt doen.

Wat als…. Hoe leer je vragen stellen over de meest uiteenlopende ontwerpen. Samenwerking met ArtEZ.

Wat is lucht en luchtvervuiling. Hoe meet je dat? Wat kun je er zelf aan doen. Samenwerking RIVM, Gemeente Zwolle.

Hoe bouw je slimme nestkastjes? Wat zijn dat? En hoe bouw je deze nestkasten? Samenwerking met Hogeschool Windesheim.

Digitale hygiëne. Hoe houd je je computer en je digitale omgeving schoon en veilig. Samenwerking met Tesorion Cybersecurity Solutions.

Doorgronden. Wat kun je ontdekken wanneer je de grond ingaat in plaats van alleen boven de grond te kijken? Landschapskennis. Grondsoorten. Samenwerking met Hogeschool Aeres,

Going Underground. Check de stadsvergroening. Grondonderzoek. Workshop opgenomen als workshop in NME-gids. Samenwerking Stadshoeve, TU Delft, Hogeschool Aeres, GemeenteZwolle.

Wereldse topografie. Kennis van kaarten en kaartlagen. Hoe maak je met behulp van kaarten je eigen wereldreis. Storytelling. Samenwerking met Esri.

Het dak op. Wat kun je allemaal doen met een dak? Waar moet je aan denken.

Sensorwalk. Welke sensoren zijn er in jouw directe omgeving? Waarvoor dienen ze? We gaan buiten met fototoestel op jacht. Samenwerking met Kadaster.

Water zorg voor later, ik dacht het niet. Alles over de waterkringloop. Lesmodule met handleiding voor docent en werkbladen voor kinderen.

Samenwerking met Universiteit Utrecht, Esri.

Publicaties

Senshagen hub